Kontroversiel teolog kalder alle til kærlighed
Sameksistens interviewer Lars Sandbeck om universel frelse og kosmisk retfærdighed i ny nørdet podcast.
Vaner og kultur kan nemt blive barrierer mellem mennesker. Det gælder ikke mindst religiøse traditioner.
I en ny miniserie om inkluderende teologi spørger vi lektor ved Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter Lars Sandbeck om hvad tro, teologi og især det særlige begreb ”frelse” indebærer. For netop det ord har en tendens til at opdele folk i frelste og fortabte med en skæbnesvanger udsigt til enten himmel eller helvede.
Lars Sandbeck definerer frelse på anden vis. Det er ikke en belønning i efterlivet, men en frigørelse fra selviskhed til at kunne elske Gud og mennesker både nu og altid.
Netop det har gjort ham kontroversiel blandt konservative kristne.
Emnet er nørdet, indrømmet! Men ikke desto mindre relevant for sameksistens mellem mennesker. Dels fordi de allerfleste mennesker på kloden tror på noget større end det synlige og mærkbare i menneskelivet. Og dels fordi netop religiøs tradition og kultur kan splitte og ofte benyttes retorisk til at opdele folk i ”os og de andre”. Både af politikere og religiøse aktører.
Lars Sandbeck er aktuel bogen ”Når kærligheden dømmer – Den kristne tro på alles frelse”, som udkommer på forlaget Eksistensen den 11. oktober.
Podcasten er første del af en miniserie i to dele om ”Inkluderende Teologi”.