
Integrationspris til ukrainsk violinist og krigsflygtning
Natalia Pylypenko har glædet danskere, ukrainere og andre flygtninge med sit virtuose spil og modtager derfor Tværkulturelt Centers integrationspris.

Sprækker af lys og håb ved dialogmiddag
I disse foruroligende tider er det en stor glæde at få lov til at deltage i et måltid af både ord og brød, skriver Marianne Olsen efter deltagelse af dialogmiddag for jøder, muslimer og andre.

Hun kæmper for menneskers ret til ikke at tro
Ikke kun religiøse minoriteter risikerer forfølgelse. Også ateister, humanister og fritænkere bliver forfulgt for deres ikke-tro, fortalte Emma Wadsworth-Jones fra Humanist International på konference om tros- og religionsfrihed.

Ny børnebog frisætter børns fantasi
”En verden af kontraster” kan rumme børns mangfoldighed og diversitet i et kæmpe tankeunivers.

Krigsenke kæmper for sine børns overlevelse
Maimouna er offer for både krig og klimaforandringer i Syrien. Men nu kan hun drive en forretning, der giver mad på bordet og betaler for børnenes skolegang.

Center forebygger vold og drab
PODCAST: Ditte Bjerregaard leder Center for Voldsforebyggelse, der både undersøger og forebygger vold mod kvinder.

Menneskeliv har første prioritet
Når folk ringer efter hjælp, skal vi række ud med det samme, opfordrer Umesh Vinay Shinde, administrerende direktør i Synergy Denmark A/S. Derfor falder det naturligt for virksomheden at stille kontor til rådighed for Mercy Ships Danmark.

Hvad kan vi lære af påvirkninger i det religiøse grænseland?
Bogen ”Moderne Jesus-bevægelser” giver indsigt i vestlig missionsteologis forskellige tilgange til andre religiøse forestillingsverdener. Den fleksible tilgang kan i metaperspektiv være nyttig i religionsdialog. Hvis den vel at mærke anvendes begge veje.

Fælles sprog og mål øger skoleelevers trivsel
En ny evaluering af skoletrivselsprogrammet Skolestyrken viser, at elevernes sociale trivsel har en mere positiv udvikling, et år efter skolen er begyndt med ”Skolestyrken”, der involverer både elever og personale på 63 grundskoler.

Forståelse og gode samtaler kan løse konflikter
Ursula Markhams bog ”Konfliktløsning” peger på menneskers natur og opvækst som vigtige faktorer at tage bestik af, når man med god kommunikation skal håndtere svære situationer på arbejdspladsen.

’Danskere taler stadig ned til grønlændere’
Kolonitænkningen præger stadig mange danskere, men grønlænderforeningen er et frirum for grønlandsk sprog, mad og kultur. Vi mødte foreningen Ujaloqs formand Katrine Eriksen.

Hospitaler har brug for religiøse specialister
Muslimske hospitalspatienters åndelige behov kan ikke tilgodeses fuldt ud af hospitalspræster. Der er brug for gejstlige med religiøs indsigt og kompetence til at møde, forstå og besvare spørgsmål fra alle varianter af minoritetsreligiøse patienter i Norden. Det var et af hovedpointerne i imam Naveed Baigs foredrag og ph.d.-forsvar på Oslo Universitet.

’Alle skulle prøve at hjælpe mennesker i nød’
70-årige Jørgen Jørgensen er på vej til Madagaskar som frivillig maskinchef på et hospitalsskib. Han opfordrer andre pensionister til at bruge deres krudt på at gøre en positiv forskel i verden.

FN-rapportør: Uden international ret ender samfundet i lovløshed
Palæstinensernes frihedskamp handler om mere end palæstinensernes rettigheder. Det handler om international retsorden, sagde FN’s særlige rapportør om menneskerettigheder Francesca Albanese ved konference i København.

Historisk få danskerne på offentlig forsørgelse
Ikke siden 1977 har andelen af personer på offentlig forsørgelse i den erhvervsaktive alder været lavere, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Sprog og kultur skal spille ind i sager om grønlandske børn
En særlig enhed, der har indgående kendskab til grønlandsk sprog og kultur, skal bistå kommunerne i børnesager med familier med grønlandsk baggrund. “Det er mit håb, at løsningen vil give grønlændere i Danmark roen og trygheden tilbage,” udtaler social- og boligminister Sophie Hæstorp Andersen.

Palæstinensisk præst: Vi kræver lige rettigheder
Det afgørende er ikke om Israel-Palæstina bliver én eller to stater. Det afgørende er lighed mellem alle indbyggere uanset etnicitet og religion, siger Mitri Raheb.

Journalist: Efterlad ikke Gazas børn alene
Wejdan Abu Shammala medvirkede ved europæisk palæstinensisk konference og rapporterede direkte fra Gaza, hvor over 200 palæstinensiske journalister er dræbt af den israelske hær.

Historiker: Før zionismen levede jøder og palæstinensere sammen i fred
Ilan Pappé giver et vink med en vognstang til europæiske regeringer om at vedkende sig deres ansvar i fordrivelsen af palæstinenserne i 1948 og søge en løsning på Israel-Palæstina-konflikten, der ruller historien tilbage.

Ahmad leder efter forsvundne familiemedlemmer på makabre billeder
Traumatiske oplevelser er hverdag for danske syrere i efterdønningerne af Bashar al-Assads fald. De har brug for tryghed, ikke uvished om deres fremtid, siger psykolog.