Digter og psykolog: ’Skriftsproget er en indgang til at forandre verden’
To digtere med minoritetsbaggrund mødtes i Aarhus for at tale om at skrive og leve i fred. Om forskellen på at skrive i vrede og taknemlighed og om at lade skriften bygge bro og åbne et rum for erkendelse af det fælles åndelige.
Karen er farmaceut med hjælpearbejde i blodet
Vi møder Karen Chan fra Østerbro på et hospitalsskib ud for Madagaskar. Og det er ikke den eneste gang, hun bruger sine talenter til gavn for fattige. Hvorfor nu det?
Fly er en gave fra himlen for hjertesyg patient
Vi var med, da MAF Madagascars lille 4-personers Cessna hentede en kvinde med smerter i brystet.
Efter 50 rejser i Mellemøsten: Konfliktløsning ligger i retten til at være menneske
Israels krig i Gaza dehumaniserer det palæstinensiske folk og tærer på støttelandenes værdier. Vi kan nemlig ikke være mennesker, hvis vi ikke også erkender den andens ret til at være det samme, mener konsulent og debattør Malene Sønderskov.
Præst og imam vil vise børnene en vej til fredelig sameksistens
I Aarhus-bydelen Gellerup har en præst og en imam bygget en relation, der kan holde til både mediestorm og skiftende politiske vinde. De ønsker især at være et forbillede for børnene.
Bindestregsdanskere: Du behøver ikke vælge mellem dansk og udenlandsk identitet
Kan en muslim fra Afghanistan være vild med baconchips? Hvad er de værste fordomme, man møder som russer? Og hvilket hold holder en tysker fra det danske mindretal med, når det danske og tyske håndboldlandshold spiller mod hinanden? Kulturmødeambassadørerne fra Grænseforeningen svarer på lidt af hvert, når de går i dialog med unge danskere.
Danskere findes i mange modeller
Kan vi lære noget af erfaringerne med mindretal i det dansk-tyske grænseland, som kan bruges til at skabe et mere rummeligt Danmark, hvor både dansk-tyske Nanke og dansk-palæstinensiske Mohammed kan føle sig hjemme?
I Ikast mødes kvinder på tværs af tro og kultur
Det handler om hygge, respekt og evighed når tyrkiske, danske, afghanske og bosniske kvinder hver torsdag mødes for at dele erfaringer, tage på udflugt, lære mere om hinandens tro og kultur og om det danske samfund. Det er der kommet venskaber, respekt og samhørighed ud af.
En bog fuld af liv, had og kærlighed
Helligt Land er en bog med to spor: Et om nederdrægtighed og et om medmenneskelighed. Bogen er hudløst ærlig om uløste problemer og derfor enestående.
Når skyld, skam og smitte forstærker den sociale ulighed
Covid 19-pandemien afslørede fordomme og forskelsbehandling af mennesker med anden etnicitet eller blot anderledeshed i forhold til gennemsnitsdanskeren. Vi var med til lancering af ”Pandemiens pariaer”.
Jøde på tværs: Jeg vil reparere verden med musik
Henrik Goldschmidt har dannet et band med palæstinenser, tyrker og dansker. Musikken binder os sammen, siger han. Det oplevede han også som jøde i de besatte områder af Palæstina.
Institut: Menneskerettighederne skal beskytte folket mod sig selv
Aktuelt baggrundsinterview: Det er meningen, at menneskerettighedskonventionen fra tid til anden begrænser den lovgivende magt på Christiansborg, siger Louise Holck, der er vicedirektør for Institut for Menneskerettigheder.