Her taler unge om tro - uden at sætte hinanden i bås
”The Feast” er med at skabe rodfæstede og lyttende unge og dermed bedre sameksistens i det multikulturelle Birmingham. Konceptet blev for nylig delt i København.
Digter og psykolog: ’Skriftsproget er en indgang til at forandre verden’
To digtere med minoritetsbaggrund mødtes i Aarhus for at tale om at skrive og leve i fred. Om forskellen på at skrive i vrede og taknemlighed og om at lade skriften bygge bro og åbne et rum for erkendelse af det fælles åndelige.
Undgå misforståelser; lær at navigere mellem kulturer
ANMELDELSE: Diversitet på arbejdspladser udfordrer kommunikation og samarbejde. Men bogen ”The Culture Map” kan hjælpe med at undgå de værste misforståelser.
Psykolog: Brug ikke kræfter på negative tanker
Din hjerne er som running sushi. Lad tankerne være, så slipper de dit sind. Eller udsæt dem til et afgrænset tidsrum. Så er de måske endda væk. SAMEKSISTENS var med til et foredrag af psykolog Pia Callesen.
Palæstinenserne forsvarer dit menneskeværd
KRONIK: Palæstinenserne må nu alene forsvare vores menneskelige værdighed og gøre modstand imod illegitim frihedsberøvelse og umenneskeliggørelse. Men i virkeligheden er kampen for ligeværd vores alles, skriver kronikør.
Karen er farmaceut med hjælpearbejde i blodet
Vi møder Karen Chan fra Østerbro på et hospitalsskib ud for Madagaskar. Og det er ikke den eneste gang, hun bruger sine talenter til gavn for fattige. Hvorfor nu det?
’No other land’ bør ses af alle – især zionister
Filmen er ren dokumentation af israeleres grusomme overgreb og systematiske fordrivelse af palæstinenserne fra deres jord.
Fly er en gave fra himlen for hjertesyg patient
Vi var med, da MAF Madagascars lille 4-personers Cessna hentede en kvinde med smerter i brystet.
'Jeg græder for Gazas ofre hver aften'
Dansk-palæstinenser giver en opsang til Vesten i sorgfuldt læserbrev.
Parter blev enige om at være uenige i debat om zionisme
Med lige dele viden, meninger og buh-råb blev vi på debataftenen ”Perspektiver på Zionisme” en smule klogere på fronterne i den israelsk-palæstinensiske konflikt.
Hvad er et menneske?
KOMMENTAR: Et menneske er et væsen med sans for det gode, det sande og det skønne, mener kulturkonsulent Mogens S. Mogensen.
En uhyggelig metode til fordrivelse
ANMELDELSE: Der tegner sig et uhyggeligt mønster af vold, drab og tyveri af andres ejendom i kompakt historiebog om staten Israels oprettelse i Palæstina.
Efter 50 rejser i Mellemøsten: Konfliktløsning ligger i retten til at være menneske
Israels krig i Gaza dehumaniserer det palæstinensiske folk og tærer på støttelandenes værdier. Vi kan nemlig ikke være mennesker, hvis vi ikke også erkender den andens ret til at være det samme, mener konsulent og debattør Malene Sønderskov.
Ny bog viser vej ud af klimadepression
24 forfattere er gået sammen om en antologi, der motiverer klimabekymrede danskere til handling.
Et alt for hurtigt partsindlæg
KULTURKOMMENTAR: Martin Krasniks ”En smal bro over afgrunden” udtrykker en forståelig sorg over 7. oktober, men samtidig en unuanceret og dermed en ikke-journalistisk gengivelse af den israelsk-palæstinensiske konflikt.
Hænder, hænder, hænder…
KOMMENTAR: Vi har brug for politikere, der holder op med at tale om hænder og i stedet taler om mennesker med både hænder og fødder, hjerne og hjerte, mener kulturkonsulent Mogens S. Mogensen.
Præst og imam vil vise børnene en vej til fredelig sameksistens
I Aarhus-bydelen Gellerup har en præst og en imam bygget en relation, der kan holde til både mediestorm og skiftende politiske vinde. De ønsker især at være et forbillede for børnene.
Bindestregsdanskere: Du behøver ikke vælge mellem dansk og udenlandsk identitet
Kan en muslim fra Afghanistan være vild med baconchips? Hvad er de værste fordomme, man møder som russer? Og hvilket hold holder en tysker fra det danske mindretal med, når det danske og tyske håndboldlandshold spiller mod hinanden? Kulturmødeambassadørerne fra Grænseforeningen svarer på lidt af hvert, når de går i dialog med unge danskere.
Danskere findes i mange modeller
Kan vi lære noget af erfaringerne med mindretal i det dansk-tyske grænseland, som kan bruges til at skabe et mere rummeligt Danmark, hvor både dansk-tyske Nanke og dansk-palæstinensiske Mohammed kan føle sig hjemme?
I Ikast mødes kvinder på tværs af tro og kultur
Det handler om hygge, respekt og evighed når tyrkiske, danske, afghanske og bosniske kvinder hver torsdag mødes for at dele erfaringer, tage på udflugt, lære mere om hinandens tro og kultur og om det danske samfund. Det er der kommet venskaber, respekt og samhørighed ud af.