’Her bliver man glad af at gå på arbejde’
En takke-væg og en brok-boks er med til at sikre et godt arbejdsmiljø på Plejecentret Solbakken i Randers. Centret er nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2024.
Ambassadør for dansk poesi modtager litteraturpris
Niels Hav er formodentlig den nulevende danske digter, der har størst bevågenhed i udlandet, skriver fond.
Det er rystende, men fantastisk at være kirurg på et hospitalsskib
Læge Tertius Venter glemmer aldrig en pige med forbrændt ansigt, fordi nogen havde kastet syre på hende. Det krævede 17 timer at få hende lappet hende nogenlunde sammen igen.
Palæstinensiske kristne fanget i krydsild
Bogen Between 2 Fires fra 2002 bekræfter et kendt mønster af israelsk undertrykkelse af palæstinensere. Det nye er, at evangeliske kristne i Gaza og på Vestbredden fortæller deres smertelige historie.
Prisbelønnet journalist viser nuancer i konflikt
Bogen Jerusalem 1913 beskriver personligt og politisk, hvad der førte til konflikten mellem Israel og Palæstina. Det hele startede med anklager om tyveri…
Nu kan lokalt hospital bekæmpe malaria i isoleret område
Vi var med, da MAF Madagascars Cessna Caravan leverede kasser med malariamedicin til hospital og 37 klinikker i Marolambo-distriktet i Madagaskar.
Centerleder på Vestbredden kæmper for børn med handicap
- Vi er deprimerede, men velsignede i sammenligning med Gaza, siger Ranya Karam, der leder rehabiliteringscentret Stjernebjerget udenfor Ramallah.
Et menneskes utrættelige kamp for den svages ret
Peter Lodberg og Christian Balslev-Olesens bog om Desmond Tutus tro og spiritualitet inspirerer til medmenneskelighed og afføder en bøn om flere sådanne åndelige fyrtårne i fremtiden.
Imam og biskop i ærlig dialog
Det er ikke hver dag en imam og en biskop taler sammen om følsomme emner for åbent tæppe. Men det er ikke desto mindre tilfældet i en ny podcast fra netmagasinet Sameksistens.
Festival stiller skarpt på tendenser i afrikansk litteratur
Litteratur er den bedste vej til at skabe dialog mellem forskellige kulturer. Det mener Dansk PEN, der arbejder for ytringsfrihed og for forfatteres rettigheder. Derfor har foreningen arrangeret en festival 12.-14 oktober med deltagelse af forfattere fra Afrika og dansk-afrikanske forfattere.
Vaccineflyvninger skal stoppe koppeepidemi i DR Congo
Humanitært flyselskab skal flyve vacciner fra dansk virksomhed til gavn for millioner af mennesker i DR Congo, der risikerer smitte med koppevarianten MPOX.
Når hjemmet er trygt, fjernt, smart eller farligt
Etnologisk Forum kom vidt omkring forleden. Forskere fortalte om alt fra mikrobølgeovne og almennyttigt boligbyggeri til global sex og drab på kvinder.
Hævn over 7. oktober er eskaleret til fordrivelse
LEDER: Israels hævn over Hamas’ angreb for et år siden har med fortsat erobring af Vestbredden vist sig at være et skalkeskjul for en politik, der har varet i årtier.
Imam: Lidelse har ingen religion
Det seneste år har vi oplevet et skred i menneskehedens moralske barometer, skriver imam Naveed Baig i en analyse af reaktioner på krigshandlingerne siden 7. oktober 2023.
Når en engel går gennem rummet
Konfliktmægling lykkes, når parterne føler sig hørt og forstået. Selv om man ikke er enig, kan man godt prøve at sætte sig i den andens sted, mener konfliktmægler Signe Saxe Jessen.
Filmfestival om det daglige drama i Palæstina
Palæstina Dokumentar Film Festival viser prisbelønnede film i Aarhus med kommentarer af palæstinensiske filminstruktører og advokat i menneskerettigheder.
En rejse tilbage til musikkens rødder
Resonator Festival løber af stablen den 7.-9. november i Odense.
At læse Sandbecks bog er som at komme hjem
”Når kærligheden dømmer” er er velargumenteret forsvar for troen på at det ender godt for alle mennesker.
Han kom til Danmark og blev sprogets mester
Dino Copeljs nye digtsamling ”Forbandede styrke” udtrykker en særlig kærlighed til medmennesket uden skelen til etnicitet og religion.
”Sammen fordømmer vi had mod jøder og muslimer”
Norske religiøse ledere opfordrer til besindelse, så Israels krig i Gaza ikke spreder had i befolkningen.