
Fra systemtænkning til kreativ livsudfoldelse
- Jeg er mere til blanke Word-dokumenter end til spækfyldte Excel-ark, skriver redaktøren i en klumme, der begyndte som en drøm.

Fælles sprog og mål øger skoleelevers trivsel
En ny evaluering af skoletrivselsprogrammet Skolestyrken viser, at elevernes sociale trivsel har en mere positiv udvikling, et år efter skolen er begyndt med ”Skolestyrken”, der involverer både elever og personale på 63 grundskoler.

Mirakelfly fejrer 80 år i luften
Efter en skæv start er MAF i dag verdens største humanitære flyselskab.

Forståelse og gode samtaler kan løse konflikter
Ursula Markhams bog ”Konfliktløsning” peger på menneskers natur og opvækst som vigtige faktorer at tage bestik af, når man med god kommunikation skal håndtere svære situationer på arbejdspladsen.

Det Etiske Råd anbefaler ikke legaliseret dødshjælp
’Udvalget for en mere værdig død’ efterlader en del ubesvarede etiske spørgsmål i deres refleksionsoplæg, mener Det Etiske Råd.

‘Forståelse er første skridt mod solidaritet’
Dansk-ukrainsk samarbejde markerer tre år med Ruslands krig mod Ukraine med foredrag og kunstudstilling den 24. februar.

Sygeplejersker siger nej til aktiv dødshjælp: Vi skal ikke tage liv
Dansk Sygeplejeråd bakker ikke op om anbefalingerne fra ’Udvalget for en mere værdig død’, der foreslår en model for assisteret selvmord i Danmark. Dansk Sygeplejeråd mener, at fokus i stedet bør være på en investering i bedre palliativ behandling.

Ressourcestærke får mest ud af uddannelsessystemet
Der bliver brugt flest offentlige penge på uddannelse af akademikere og børn fra ressourcestærke hjem, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Øget fokus på trivsel og inklusion af internationale medarbejdere
Psykologiske barrierer, isolation og kulturelle forskelle påvirker internationale medarbejderes trivsel og tilknytning på danske arbejdspladser. Et nyt projekt, BELONG, skal sikre trivsel og fastholdelse af internationale medarbejdere.

Håbet ligger i det liv, vi lever
KLUMME: Krig, krise og katastrofe kan nemt lamme os. Men det hjælper at sætte ord på fortvivlelsen og leve livet i det nære.

’Danskere taler stadig ned til grønlændere’
Kolonitænkningen præger stadig mange danskere, men grønlænderforeningen er et frirum for grønlandsk sprog, mad og kultur. Vi mødte foreningen Ujaloqs formand Katrine Eriksen.

Hospitaler har brug for religiøse specialister
Muslimske hospitalspatienters åndelige behov kan ikke tilgodeses fuldt ud af hospitalspræster. Der er brug for gejstlige med religiøs indsigt og kompetence til at møde, forstå og besvare spørgsmål fra alle varianter af minoritetsreligiøse patienter i Norden. Det var et af hovedpointerne i imam Naveed Baigs foredrag og ph.d.-forsvar på Oslo Universitet.

’Alle skulle prøve at hjælpe mennesker i nød’
70-årige Jørgen Jørgensen er på vej til Madagaskar som frivillig maskinchef på et hospitalsskib. Han opfordrer andre pensionister til at bruge deres krudt på at gøre en positiv forskel i verden.

Støt palæstinenserne for retfærdighedens skyld
LEDER: Hvorfor forsvare palæstinenserne, når der nu er så mange andre krige og konflikter i verden? Fordi Vesten støtter overgrebsmagten Israel og kun tøvende forholder sig til palæstinenseres ret til at bo og leve i deres eget land.

FN-rapportør: Uden international ret ender samfundet i lovløshed
Palæstinensernes frihedskamp handler om mere end palæstinensernes rettigheder. Det handler om international retsorden, sagde FN’s særlige rapportør om menneskerettigheder Francesca Albanese ved konference i København.

Historisk få danskerne på offentlig forsørgelse
Ikke siden 1977 har andelen af personer på offentlig forsørgelse i den erhvervsaktive alder været lavere, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Sprog og kultur skal spille ind i sager om grønlandske børn
En særlig enhed, der har indgående kendskab til grønlandsk sprog og kultur, skal bistå kommunerne i børnesager med familier med grønlandsk baggrund. “Det er mit håb, at løsningen vil give grønlændere i Danmark roen og trygheden tilbage,” udtaler social- og boligminister Sophie Hæstorp Andersen.

Palæstinensisk præst: Vi kræver lige rettigheder
Det afgørende er ikke om Israel-Palæstina bliver én eller to stater. Det afgørende er lighed mellem alle indbyggere uanset etnicitet og religion, siger Mitri Raheb.

Danskere ser stigende vold i Palæstina
Ifølge danske observatører i Israel/Palæstina er der stigende bosættervold og krænkelser af menneskerettigheder på Vestbredden.

Journalist: Efterlad ikke Gazas børn alene
Wejdan Abu Shammala medvirkede ved europæisk palæstinensisk konference og rapporterede direkte fra Gaza, hvor over 200 palæstinensiske journalister er dræbt af den israelske hær.